Lo Pati d'Agustí. Paella a la llenya. Excel·lent.

Tornem a estar d'enhorabona al bloc!. El Poble Nou del Delta ens torna a donar una alegria.

De quant en quant ens agrada trobar-mos bons arrossos i aquesta passada setmana en varem trobar un d'excel·lent. 


Dona la casualitat que Lo pati d'Agustí es troba al Poble Nou del Delta i allí ja varem trobar el que podria ser un dels millors arrossos de les Terres de l'Ebre (Ca'l Faiges). Això ens fa pensar que el contexte té algo que veure. Ser a prop del producte podria ser una de les causes. Estar situat en una localització turística (que permet un % de reserves assegurades ) podría ser una altra. 
Però el que de veritat diferencia a Lo Pati d'Agustí és que cuinen la paella a la llenya. 




Veureu que parlem de paella i no d'arrossos com anem acostumant progressivament. I es que el que ens van servir era una paella a l'estil valencià. Molt respectable decisió. 

La Paella de Lo Pati d'Agustí porta bajoca, garrofó (Si!, Garrofó), pebrot vermell, xipiró, costella, pollastre, cranc, musclo, gamba, tomàquet i aparentment caldo de peix. 

Com ens tarda una mica, no sabem si inverteixen el temps infusionant l'aigua amb els ingredients del sofregit o si ho resolen afegint caldo. Però sigui de la manera que sigui, el gust és molt bo. L'espera es fa molt amena per que la nostra amiga Carla ens distreu amb algun aperitiu. Carla és part d'una plantilla de treball molt jove que li dona un aire molt distret al loc. Ens hem sentit còmodes (que també compta).


A lo Pati d'Agustí utilitzen Arròs Montsià Extra. Que es diferencia de l'arròs Montsià comú en que el primer només porta varietat montsià i el segon es complementa amb guara, bahia, marisma i alguns grans de característiques similars ( si no anem equivocats). 

L'arròs Montsià aconsegueix, no sense dificultat, unes bones paelles o arrossos. 



Nosaltres som molt defensors de la varietat marisma, però cada vegada més, anem aprenent moltíssimes coses. Com per exemple, que un arròs amb Rincentum Bomba dut a la cocció adequada pot ser deliciós. També que la varietat J. Sendra que també es conrea al Delta és un dels potencials amb més futur per a la cuina d'arrossos. Però sembla que encara podrem apendre moltes més coses visitant més llocs i provant més arrossos. I ens agradarà que ens acompanyeu.

Comentaris

Entrades populars